Genç Dişhekimlerine Mesajımız
Sevgili Genç Meslektaşımız,
Hayatın kompartımanlara ayrılarak yaşandığı bir çağda ve ülkedeyiz
Çocukluk, uzun süren eğitim dönemi, iş, evlilik, çocuklar, emeklilik... Şöyle bir düşününce hepsi, hepimiz için aynı yaşlara denk geliyor. Birinin zamanı kaçınca hepsinin zamanı kaçıyor sanki… Güzel olurdu karıştırarak yaşamak; çalışırken okumak, okurken çocukları yetiştirmek, emekliyken evlenmek… Ekonomik baskıları hissetmeden, yetişmeye çalışmadan, zamanı başkaları için değil kendimiz için değerli kılarak
Ama tüm bunları yapabilmek için çocukluğa, eğitime, çalışmaya, aileye, emekliliğe yüklenen anlamları değiştirmemiz gerekiyor
“Bizden geçti” diyenler olabilir ama siz gençlerin önünde hala “fırsatlar” var, yoksa da “fırsatları yaratma gücünüz” var. Bugün Türkiye’de üniversite eğitimi alma şansı yakalamış ilk 10 bin gençten biri olarak bu fakülteye girdiniz, mezun oldunuz ve “Dişhekimi” oldunuz.
Derler ki; hekimlik tanrısal bir güç içerir, çünkü ağrı dindirir. İşte böyle bir gücü elinizde tutuyorsunuz. Ancak her güç sahibi gibi bunu iyi ve kötü kullanmanız sizi gerçek dişhekimi yapacak ya da yapmayacak.
Gücü iyi kullanmanız için rehberiniz deontolojik ve etik kurallardır. Bilimsel ve teknolojik her türlü bilgi öğrenilir, uygulanılır, ancak doğru sonuçlar deontolojiyi ve hekimlik etiğini uyguladığınız zaman ortaya çıkar.
Kant’ın dediği gibi, "İnsanları kendileri için sonuç olacak, sizin için de amaç olacak şekilde tedavi ediniz".
Sağlığın giderek ticarileştiği bu dünyada siz tüccar değil dişhekimi olun.
Bunun zor olduğunu, şartların herkesi zorladığını biliyoruz. Tek başına mücadele etmenin de zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle örgütlü olmanın, mücadele etmenin tek yolu olduğuna inanıyoruz. “Örgüt” sözcüğüne; birliktelikten korkanlar, insanların tek başına güçsüz olduğunu bilenler tarafından, bile isteye kötü bir anlam yüklendiğini bilin. Örgütlenmek iyidir, sizinle aynı dertleri, aynı sevinçleri paylaşan insanlarla kişiliğinizi ve kimliğinizi koruyarak bir arada olmak, olumsuzluklara birlikte karşı çıkmak, başarılara birlikte sevinmek iyidir. İşte İstanbul Dişhekimleri Odası bunun için var. Zaten zor olan bu koşullarda size, mesleğinize başlarken ve sürdürürken destek olmak için var.
Mezuniyetten sonra;
-
İş olanakları nelerdir?
-
Kamuda mı çalışmak istiyorsunuz, muayenehane mi açmak istiyorsunuz?
-
Bu seçimlerin artıları-eksileri nedir?
-
Uzmanlık, doktora nedir?
-
Ekonomik destekleriniz neler olabilir?
-
Muayenehane açarken uymanız gereken kurallar nelerdir?
-
Muayenehane açmak için uygun yerler (İstanbul-Türkiye) nerelerdir?
-
Mezuniyet sonrası eğitim nedir, yetkinleşmek için neler yapmalısınız?
-
Hukuki ve mali konularda alabileceğiniz destekler nedir?
gibi sorular aklınıza takılıyorsa bize ulaşın.
Aramıza hoş geldiniz.